(FOTO) Banka Europiane prezanton kartmonedhën e re 50-euroshe të “sigurisë së lartë”

Banka Qendrore Evropiane njoftoi se më 4 Prill, në qarkullim do të dalin kartëmonedhat e reja 50-euroshe.

Kjo seri ka veçori të sigurisë së lartë, që bën thuajse të pamundur falsifikimin e saj. Kjo kartmonedhë ka një portret të Evropës – figurës nga mitologjia greke – që është edhe si hologram kur e shikoni në dritë.

Kartëmonedha e re është e katërta nga seria Evropa. Para saj ishin ato të 5, 10 dhe 20 eurove, të cilat tashmë janë në qarkullim.

Kartëmonedha e 50 eurove do të jetëe shpeshta dhe paraqet 45 për qind të parave në qarkullim.  

THE-NEW-€50_discover_banknotes_small

Komentet

Add new comment