Cilat do të jenë ngjarjet më të rëndishme për 2017-n?

Betimi i Donald Trump në Shtëpinë e Bardhë dhe fillimi i Brexit-it bëjnë pjesë mes 10 ngjarjeve që do të shënojnë vitin 2017.

1 janar : NJU JORK – Hyn në funksion sekretari i ri i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres

20 janar: UASHINGTON – Barack Obama lë Shtëpinë e Bardhë, Donald Trump, presidenti i 45-të, bën betimin.

31 mars : LONDËR – Data e fundi, në të cilën kryeministrja britanike Theresa May premtoi se do të aplikonte nenin 50 të Traktatit të Lisbonës, procedurë zyrtare që do të nisë divorcin e Britanisë së Madhe me Bashkimin Evropian.

23 prill: FRANCË – Zgjedhje presidenciale (turi i dytë më 7 maj)

19 maj : IRAN – Zgjedhje presidenciale

5 gusht : LONDËR – Kampionati botëror i Atletikës (deri më 13)

8 gusht : KENIA – Zgjedhje presidenciale

13 shtator: LIMA – Komiteti Ndërkombëtar Olimpik (CIO) zgjedh qytetin organizator të Lojërave Olimpike 2024.

Shtator: Tetor: Gjermani – Zgjedhje legjislative

6 nëntor: BONN (Gjermani) – COP23 nën presidencën e Fixhit (deri më 17).

Caption: 
WWW.LAPSI.AL

Komentet

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.