Dalin prova të reja, Titaniku nuk u fundos nga një ajzberb, por...

Deri tani të gjithë e dimë se çfarë e zhyti Titanikun, apo jo? Titaniku u godit nga nje ajsberg dhe më pas Kate Winslet e la Leonardo di Caprion të zhytet në ujë sepse ajo e kishte të pamundur të lëvizte.
Këtë kemi ditur gjithmonë deri tani, por në fakt sipas studimeve të reja thuhet se fundosja e anijes u shkaktua nga një zjarr brenda saj i cili nuk u vu re për gati 3 javë.

Ekspertët tani kanë pranuar se ka pasur vërtet zjarr, por deri më tani nuk është konsideruar aspak si shkaku kryesor. Sean Moloney i cili ka kaluar 30 vite të jetës së tij duke e studiuar këtë fatkeqësi, kaloi shumë kohë duke kërkuar fotografi në çdo pjesë të anijës.

Tashmë është e konfirmuar se këto shenja me shumë mundësi janë shkaktuar nga një zjarr dhe jo përplasja me ajsbergun. Pra përfundimisht sigurisht që Titanik u godit nga një ajsberg por nuk u fundos për shkak të tij.

Caption: 
WWW.LAPSI.AL

Komentet

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.