Presidenti Emmanuel Macron shpall qeverinë e re, mban premtimin e parë elektoral

Presidenti francez, Emmanuel Macron shpalli ditën e sotme qeverinë e re. Mësohet se në përbërjen e 18 Ministrive, janë emëruar 9 gra dhe 9 burra.

Macron ka mbajtur kwshtu premtimin e fushatës që të respektohet barazia gjinore në qeverinë e re.

Macron zgjodhi Gérard Collomb Ministër të Brendshëm, Sylvie Goulard, si Ministre të Mbrojtjes dhe Jean-Yves Le Drian emërohet Ministër i Jashtëm.

Caption: 
WWW.LAPSI.AL

Komentet

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.